Stor jubileumsutstilling med Lars Ole Klavestad på Soli Brug 4. mars – 2. april

Soli Brug 4. mars – 2. april 2023 • Alle dager 13-18
Streken lever!

Lars Ole Klavestad
Soli Brug markerer Lars Ole Klavestads 50-årsjubileum med stor utstilling i to av husene på bruket. Klavestad har i over 20 år bemerket seg med et helt eget kunstnerisk univers og en egenarteT akvarellteknikk – snurrealismen. Humoristiske og poetiske titler, gjerne med underfundige doble betydninger og brodd, er en viktig del av arbeidene. Bildene har en leken eleganse, der mennesker, dyr, arkitektur og natur smelter sammen.

I de to andre husene presenteres
Kjell Aukrust & Fredrik Stabel
Aukrust (1920-2002) var en av landets mest folkekjære fortellere og humorister med et allsidig forfatterskap, illustrert med egne tegninger.
Stabel (1914-2001) var forfatter, avistegner, satiriker og grafiker og er særlig kjent for sin spalte i Dagbladet, «Norsk Dusteforbund», hvor et humoristisk persongalleri debatterte kultur- og samfunnssaker.

Felles for alle tre er deres intelligente humor i både strek og ord.

Utstillingen åpnes lørdag 4. mars kl. 13.00 av ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje.