Galleri KLAVESTAD | Veien mot å finne 1000 helleristningsfelt i Østfold – foredrag mandag 27. sept.
22650
post-template-default,single,single-post,postid-22650,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Veien mot å finne 1000 helleristningsfelt i Østfold – foredrag mandag 27. sept.

Lyst til å høre et skikkelig spennende foredrag mandag 27. september? I flere år har Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen lett etter helleristninger sammen, og funnet rundt 500 nye, hittil ukjente felt i ytre Østfold, mange av dem veldig flotte. I løpet av fem år har de doblet antallet helleristningsfelt i Østfold, og i starten av året fant de Østfolds 1000. helleristningsfelt. Etter det har de funnet nærmere 100 felt til.
Foredraget er en markering av denne store milepælen i dokumentasjonen av Østfolds forhistorie. På Litteraturhuset i Fredrikstad vil de tre helleristningsjegerne vise en mengde flotte bilder av funnene og fortelle om hvordan de har jobbet med å finne de mange skjulte skattene, som ble hogd inn i granitten for 3000 år siden.
Vi håper mange har lyst til å komme å høre på. Kjøp billetter på litteraturhusets hjemmeside her:
Her finner du også en fin, liten film laget av Viken fylkeskommune i forbindelse med 1000-funnet.
Foto: Christian Nicolai Bjørke, NRK.