Galleri KLAVESTAD | Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 17, kommer i starten av desember
22482
post-template-default,single,single-post,postid-22482,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 17, kommer i starten av desember

Endelig har vi lagt siste hånd på et nytt bind i bokverket «Gårder og slekter i Borge og Torsnes». Boka kommer ut i starten av desember og utgis på Gyldenstierne forlag.. Dette er bind 17, som inneholder den spennende historien om Gretnes og Sundløkka i nordre Borge. Boka er på 684 sider og er som for de andre bindene ført i pennen av Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm. Til sammen blir det det 19 eller 20 bind når vi er i mål – altså Norges største gårds- og slektshistorie.

Dette bokverket er virkelig noe jeg er stolt av å være med på! På bildet sees den til høyre for bokstabelen og har en akvarell av den verneverdige Rosmannsbrakka på forsiden.

Sundløkka har en fascinerende industrihistorie som de færreste kjenner skikkelig til. Her skipet Hafslund ut all trelasten som ble skåret i fossen, hit gikk landets første normalsporede elektriske jernbane og startet zinkproduksjonen i Norge. Her krysset kongeveien Glomma og her lå Østfolds største ansamling med store arbeiderbrakker. I én av disse vokste blant mange andre gitarvirtuosen Robert Normann opp.
I 1925 gikk for øvrig et kjempemessig leirskred i området. Personlig er det litt spennende denne gangen at min egen far vokste opp på dette stedet. Boka er rikt illustrert med både tegninger, kart og gamle foto.
Vi kommer tilbake med mer info om lansering, bestilling og utsalgssteder.

Boka kan bestilles på Gyldenstierne forlags hjemmeside.