Praktboken «Kirken i landskapet», forfattet av Lars Ole Klavestad, lanseres mandag 21. oktober. Det har blitt en veldig interessant og fin bok. 592 sider i stort format og med masse flotte illustrasjoner og vakkert design.

Mange av kirkene våre ligger på helt spesielle plasser i landskapet. Hvorfor ble de plassert der de ligger og hvorfor ser de ut som de gjør? Denne praktboken er inititert av biskopen og markerer at Borg bispedømme er 50 år i år. En rekke av kirkene i Østfold, Follo og Romerike ble imidlertid reist allerede i middelalderen. De står der fremdeles. Det er fascinerende å tenke på at mennesker har blitt døpt i de samme døpefontene i nærmere tusen år. Gjennom pilegrimsledene som strekker seg gjennom hele bispedømmet, fra Enningdalen i sør til Eidsvoll i nord, vil man nå få et unikt innblikk i disse kulturskattene.

Boken utgis på Gyldenstierne forlag. Det blir lanseringsarrangement med presentasjon og bokbad med biskop Atle Sommerfeldt og undertegnede tilstede. Selve lanseringen blir på Litteraturhuset i Fredrikstad mandag 21. okt. kl. 18, men det blir også tilsvarende arrangementer i Ullensaker kirke tirsdag 22. oktober og i Hafslund kirke i Sarpsborg onsdag 23. oktober.

Facbook-arrangementer for lanseringene finner du her:

Litteraturhuset Fredrikstad mandag 21. oktober kl. 18-19.30.

Ullensaker kirke tirsdag 22. oktober kl. 18-19.30.

Hafslund kirke, Sarpsborg onsdag 23. oktober kl. 19-20.30.

Landskapene rundt kirkene våre er utrolig vakre og byr på mye spennende kulturhistorie. I boken får du møte mange av menneskene som har et nært forhold til disse landskapene på ulikt vis. Denne boken kan absolutt anbefales. Velkommen på lansering.