Lørdag 2. november åpner neste salgsutstilling i Galleri KLAVESTAD. Vi har gleden av presentere 36 nye bilder av billedkunstner Chris White (83). Alle har blitt til i løpet av de tre siste årene, og ingen av dem er vist tidligere. Bildene er syntese av natur og abstraksjon. – Jeg gleder meg veldig til å stille ut i de lokalene. De har en veldig stor del av mitt hjerte, forteller White. – Der snakket jeg masse med Herman Hebler. Vi var begge europeisk orientert. Jeg hadde også en stor og vellykket vinterutstilling der tidlig på 2000-tallet. – Nå har galleriet blitt flottere enn noen gang, og så sitter det noe i veggene der, sier han. Chris White har deltatt på over hundre utstillinger både i Norge og utlandet. I de nye bildene hans har han jobbet mye med stofflighet, at bildene skal holde komposisjonsmessig i alle slags lys. Hver dag når han rusler rundt i Gamlebyen lar han seg inspirere av strukturer som framkommer når lyset treffer på veggene og dørene.

Chris White vokste opp i North Cray sørøst for London. Han startet kunstkarrieren som en fremadstormende grafisk designer i London, men kom til Norge på 1960-tallet. – Jeg traff Rolv Wesenlund i 1963. Det forandret mitt kunstnerliv, forteller han. Da han gikk over til musikken og teateret var det jeg som fikk oppgaven med å lage plateomslagene, plakatene og scenografien. I ti år jobbet han med Toralf Maurstad som grafisk designer på Oslo Nye og hadde blant annet med skuespillere som Wenche Foss, Leif Juster og Harald Heide Sten å gjøre. I 1969 kjøpte han hus fra 1892 i Gamlebyen i Fredrikstad sammen med sin daværende kone, som var en del av den anerkjente brukskunstorganisasjonen PLUS. I 1975 gikk han helt over til billedkunsten og hadde sin første separatutstilling i eventyrsalen på Fredrikstad bibliotek i 1978.

Chris White er et velrennomert navn i Østfolds kunstverden. Han har skapt seg et eget formspråk. Galleri KLAVESTAD gleder seg til å stille ut de nye bildene. Utstillingen åpner lørdag 2. november kl. 12 og holder åpent fredag-søndag i tre helger. Vi gleder oss!