Galleri KLAVESTAD | I Erling Johansens fotspor på Hunnfeltet
22182
post-template-default,single,single-post,postid-22182,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

I Erling Johansens fotspor på Hunnfeltet

I 2019 er det 100 år siden statsstipendiat arkeolog Erling Johansen ble født. I den anledning arrangerte Østfoldmuseene vandring på Hunnfeltet i Borge 9. mai med landskapsarkitekt Lars Ole Klavestad som omviser. I 1950-52 ledet Erling Johansen de arkeologiske utgravningene på Hunn sammen med konservator ved Universitetets Oldsakssamling, Anders Hagen. Til sammen ble 31 gravminner på det store fornminnefeltet i Borge undersøkt gjennom 3-4 somre. Målet var å undersøke og tolke et helt gårdsmiljø fra jernalderen og se dette i sammenheng med landskapet. Det hele ble gjennomført som en internasjonal arkeologileir og var en stor begivenhet. Erling Johansen var en pioner til å se og beskrive fornminnene i sammenheng med landskapet.

Sammen med stenalderboplassene på Kråkerøy og Høgnipa, Østfolds helleristninger, Jellhaug og Isegran var Hunnfeltet et av Erling Johansens viktige arkeologiske prosjekter. Han var også med å etablere navnet Oldtidsveien og tilrettelegge fornminnene. Landskapsarkitekt, forfatter og billedkunstner Lars Ole Klavestad har selv vokst opp på Hunnfeltet og har vært inspirert av Erling Johansens formidlingsevne og måten å binde arkeologi, folkeminner og landskap sammen på