Galleri KLAVESTAD | Årets vakreste bøker – sølv!
22188
post-template-default,single,single-post,postid-22188,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Årets vakreste bøker – sølv!

Artig med sølv! I går kveld hadde Grafill (Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon) sin kåring av årets vakreste bøker, i hovedstaden. I kategorien for voksenlitteratur var det et veldig hyggelig resultat. Selv har jeg laget illustrasjonene til Bernhard Ellefsens interessante langessay, som kom ut på Cappelen Damm i 2018. Det var også artig å bli en del av historien, som «den entusiastiske mannen med lommelykten». Takk til Bernhard for et spennende samarbeid.

Fra juryen:

Sølv til Martin Lundell og Lars Ole Klavestad for
Imot Døden

Av Bernhard Ellefsen
Cappelen Damm

Juryens kommentar:
En litterær bok med tydelige referanser til den klassiske essayestetikken, der teksten veksler mellom lesninger av litteratur og sykkelturer i indre Østfold blant områdets helleristninger. Fargebruken passer både bokens innhold og de visuelle referansene, uten å direkte vise formen på omslaget, men heller spiller på assosiasjonene. Derimot passer kalkeringene svært godt på forsatsen, som et passende anslag. Typografien passer tematikk godt, og skriftsnittet danner en solid kontekst rundt både handling og sted. Trykkteknikken på omslaget passer temaet utmerket med kontrasten mellom folie og den grove shirtingen. Generelt fint og klassisk typografisk satt, hvor også materialiteten passer godt til både sats og skriftvalg.

Presentasjon av boka her.