Byens marker, Fredrikstad – kulturhistorisk vandring søndag 31. mars kl. 11.30

Galleri Klavestad – Startside

Bymarkene var hovedgrunnen til at Fredrikstad ble Norges første planlagte by i 1567. Velkommen denne spesialvandringen på Byens marker søndag 31. mars. Avgang fra Galleri KLAVESTAD, Gamlebyen i Fredrikstad kl. 11.30. Arkitekturvandringen «Funksjonalismen i Fredrikstad» sist måned ble en hyggelig og lærerik seanse. Nå venter et nytt spennende tema. Velkommen!

Visste du at Fredrikstad, ved siden av Røros, er den eneste byen i landet som har bevarte bymarker tett innpå Gamlebyen…. Her er det masse spennende historie og interessante kulturminner. Hør og opplev historien om byplanene fra 1700-tallet, Brakkesletta, Mineberget, krigskirkegården, Oldenborgila, hoppbakken i Store Forsgraff, de grandiose byplanene til professor Sverre Pedersen, Kongsten haveby, Kongstenanlegget og gårdsbrukene som lå spredt utover på markene – både de som forsvant og de som er igjen. Og selvsagt mye bonusmateriale.

Omviser er Lars Ole Klavestad. Pris kr. 100,-. Turen tar ca 2,5 timer.

I anledning arrangementet åpner Galleri KLAVESTAD dørene kl. 10.30 med en miniutstilling med snurrealisme – noe gammelt, noe nytt…

Se forøvrig eget facebook-arrangement på Galleri KLAVESTADs facebookside.