Galleri KLAVESTAD | Funksjonalismen i Fredrikstad – arkitekturvandring fra galleriet 3. februar
22122
post-template-default,single,single-post,postid-22122,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Funksjonalismen i Fredrikstad – arkitekturvandring fra galleriet 3. februar

Omkring 1930 skjedde det store endringer i det arkitektoniske formspråket. Funksjonalismen med sine geometriske former og rette linjer tok over for de de historiske elementene som hadde rådet gjennom århundrer.

Da Galleri KLAVESTAD åpnet i august i fjor hadde vi en an ambisjon om også å få i stand en del byvandringer i Fredrikstad med særskilte arkitektur- og kunsthistoriske temaer. Søndag 3. februar går den første arkitekturvandringen av stabelen – med fokus på funksjonalismen. Fredrikstad har mye spennende å by på her. Frammøte ved Galleri KLAVESTAD i Gamlebyen kl. 11.30. Turen varer ca 2,5 timer. Pris kr. 100,-.

Fokuset blir på funksjonalismen som arkitektonisk formspråk, tiden da den den slo gjennom og de mange flotte eksemplene vi har omkring i byen. Omviser er Lars Ole Klavestad.

Hver dag fram mot arrangementet blir det presentert et nytt funksjonalistisk bygningsmiljø et sted i Østfold på www.facebook.com/galleriklavestad. Følg med og la deg fascinere av disse vakre, renlinjede og kunstferdige husene. Arrangementets facebook-side finner du her.