Galleri KLAVESTAD | Lansering av Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 16 torsdag 22. nov.
22043
post-template-default,single,single-post,postid-22043,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Lansering av Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 16 torsdag 22. nov.

GÅRDER OG SLEKTER I BORGE OG TORSNES BIND 16 LANSERES TORSDAG 22. NOVEMBER 2018. Bokpresentasjon, visning av bilder og signering på Roald Amundsens minne kl. 18.30. Fri entré, kaffe og kaker. Velkommen!

 

Forfatterne signerer også bøker på Kilevold, Årum lørdag 24. november kl. 11-13. Velkommen også på «Historisk søndag i Gamlebyen» søndag 25. november kl. 17, der Fjeld, Klavestad og Åstrøm holder foredrag om Roald Amundsens familie og de staselige skippergårdene på Vesten i Borge.

 

Arrangementets facebookside her.

 

Bind 16 omhandler Vesten med alle gårder og bolighus – en spennende historie om alt fra rike skippergårder og en nasjonalhelt til arbeiderne som sørget for at tømmeret på Glomma ble samlet og riktig fordelt til de mange sagbrukene i nedre Glomma-området. Forfatterne er som vanlig Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm, men med denne gangen med solid bistand fra medforfatter Odd Marthinsen.

 

Mange bygde hus og bosatte seg i Hølberget, der de fleste tjente sitt daglige brød ved å fløte tømmer fra Sarpsfossen og ned til Vesten, hvor stokkene ble sortert og bundet sammen. Etter at lensa mistet sin betydning, fant folk gode arbeidsmuligheter i nærliggende sagbruk og teglverk. Sentralt i dette bindet står også historien om brødrene Amundsen. De var skippere og skipsredere med god økonomi som representerte en overklassekultur som før 1850-tallet var ukjent på Vesten. En av sønnene, Roald Amundsen, ble en av landets største helter i en tid da det var viktig å bygge opp den norske identiteten. Her er det mye spennende lokalhistorie. God lesning! Om du er interessert i ett av de tidligere bindene – ta kontakt forlaget (e-post til karl.ottar.fjeld@gmail.com) eller direkte med en av forfatterne. Samtlige bind kan kjøpes i Galleri KLAVESTAD.