Gunnar Bratlies sønn, Espen Bratlie (bildet), er godt fornøyd med utstillingen i Galleri KLAVESTAD i forbindelse med at det ville vært 100 år siden faren ble født. Utstillingen har vist et rikt snitt av billedkunstneren og den mye brukte illustratøren. Med godt besøk og godt salg, kan Bratlie smile etter tre helger med utstilling i Gamlebyen. – Det er her han hører hjemme, og det har vært morsomt å stille bildene ut for publikumet i Fredrikstad. Far vokste jo opp i Borggata og hadde også sine siste leveår i Fredrikstad, forteller han. Bratlie er selv fotograf og bor på Bøler i Oslo.

I samarbeid har Espen Bratlie og Lars Ole Klavestad stått bak utstillingen, som har siste dag i morgen søndag 11. november. I tillegg til et 40-talls malerier og grafiske trykk som er stilt ut for salg har utstillingen også en egen kuriosa-avdeling som viser eksempler på Gunnar Bratlies svært allsidige illustrasjonsevner i alt fra skisser, bokomslag, forsider på Norsk ukeblad, kort, juleplatter, logoer, noveller og mye annet.

Det er nøyaktig 30 år siden Bratlies kunst ble vist i Fredrikstad. Det har vært artig å heise kunstneren fram i lyset igjen – en lærerik og interessant prosess der kunst og historie har smeltet sammen. Utstillingen holder åpent søndag kl. 11-16. Benytt muligheten!