Global oppvarming, forurensning og avskoging har gjort at det biologiske mangfoldet på jorda står i fare. Kunstner og forfatter Lars Ole Klavestad har tatt tak i dette og lett på de stedene hvor jorda har setninger. Her har han funnet over 500 dyrearter som ikke tidligere har blitt anerkjent og registrert. I Dyrene på ordkloden presenterer han et utvalg av artene gjennom sitt eget snurrealistiske formspråk. Den passer for såvel voksne som for barn, og like godt for dyreelskere som for språkelskere - den kan rett og slett leses og nytes på mange måter. Dette er en lek med både ord, former og farger.

Mangfoldet gjenspeiler på mange måter verdensbildet på begynnelsen av dette millenniet. Den ullne arten islam har lagt drømmen om å komme til Mekka på is. Fattiglusa får stadig større utbredelse. Miljøsvina griser til våre omgivelser. Lesbisken har fått samme rettigheter som den heterofile lesehesten og den bibliofile bokormen.

Her hjemme beviser eiendomskatten at den til tross for utrydningsforsøk fra høyresiden har ni liv. Bygdedyret trekker nisselua godt over hodet, mens megapikkselen svømmer langs norskekysten og skryter av å ha havets største utstyr. Men verden går også framover. Facebukken har sørget for et biologisk samhold ordkloden over.

Dyrene på ordkloden er den tredje boka i Biologisk Mangfold-triologien. Etter de populære bøkene Alle fugler små de er og Ta det for god fisk ser Lars Ole Klavestad her nærmere på det øvrige artsmangfoldet på jorda.

ISBN 978-82-998161-3-7 (116 sider)
Illustrasjoner, tekst, design og omslag: Lars Ole Klavestad
Forlag: KLAVESTAD kunst kart landskap
Opplag: 2000 eks.
Utgitt: September 2011

Boka er så godt som utsolgt og er derfor vanskelig å få tak i.

 


<< Tilbake | Skriv ut side