Lansering av Gårder og slekter i Borge og Torsnes, bind 15, torsdag kl 18.30

Gårder og slekter i Borge og Torsnes bind 15 lanseres 7. desember 2017. Da er du velkommen på presentasjon, signering og bildeforedrag på Roald Amundsens Minne kl. 18.30. Fri entré, kaffe og kaker. Forfatterne signerer også bøker på Kiwi Årum lørdag 9. desember kl. 11-13. Boka er på 512 sider, rikt illustrert med bilder kart og tegninger - og koster kr. 499,-. Den selges hos Vivo bokhandel på Torp, Kiwi Årum, hos alle bokhandlere i Fredrikstad og Sarpsborg, samt direkte fra forfatterne.

Denne gangen har vi forflyttet oss til Nordre Borge, og boka omhandler Tofteberg, Veberg, Haugen, Kviberg og Sandheia/Heia. Borge varde og Grindbekk har også sine naturlige kapitler i dette bindet. Boka følger samme konsept som tidligere, men med nye gårder, hus, mennesker og stedsnavn. Forfatterne er som vanlig Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm.

Gårdene som boka omhandler har trolig utgjort én gård langt tilbake i tid. Gjennom årenes løp har den blitt delt. Den interessante gårdshistorien følges helt fram til i dag. Forsiden røper for øvrig at dette er et sted hvor hestesport har stått sterkt. Flere gode travhester har blant annet hatt tilhold på Kviberg. Fra slutten av 1800-tallet og et halvt århundre framover var Toftebergfjella et viktig stenhoggingsområde. I boka kan du også lese om alle stenhoggerne som etablerte seg i Tofteberggrenda, blant annet i boligen med det merkelige navnet Monte Carlo. Boka kan absolutt anbefales for alle med lokalhistorisk interesse!

05.12.2017


<< Tilbake | Skriv ut side