Boka som gir deg svarene på hvorfor og hvordan mange steder i Fredrikstad-distriktet har fått sine merkelige navn - lansering torsdag 27. oktober


Fra Fredagshølet til Isegran blir en vakker trykksak på 570 sider

Boka "Fra Fredagshølet til Isegran" vil jeg regne som et av mine store verk. I 25 år har jeg registrert og forsket på betydningen på lokale stedsnavn. Til sammen har jeg nå en base på rundt 50.000 navn. Nå har jeg plukket ut alle godbitene.

Her fortelles alle de folkelige historiene som verserer om navnene og deres betydning - og her får du vite hvor nettopp Fredagshølet heter Fredagshølet, Glufsa heter Glufsa, Trara heter Trara og Veum heter Veum. Det har blitt en veldig flott bok med masse vakre bilder, kart og illustrasjoner - 570 sider med historier jeg håper alle innbyggerne i Fredrikstad, Borge, Torsnes, Rolvsøy, Kråkerøy Hvaler, Onsøy og Råde vil ha interesse og glede av. Disse merkelige stedsnavnene er en viktig del av vår identitet.

Alle interesserte er velkommen på boklansering på Litteraturhuset Fredrikstad torsdag 27. oktober kl. 19. Arrangementet er gratis og er et samarbeid mellom Litteraturhuset, Gyldenstierne forlag, Fredrikstad Historielag, Borge og Torsnes Historielag, Hvaler Kulturvernforening, Kråkerøy Historielag og Onsøy Historielag.

Dette har vært en veldig viktig og interessant bok for meg å lage. Den handler om landskapet og menneskene som har brukt og bruker det. Det er bare å glede seg.

Les mer på Litteraturhusets hjemmeside her.

Arrangementents facebookside her.

22.09.2016


<< Tilbake | Skriv ut side