Rekordstort bind 14 av Gårder og slekter i Borge og Torsnes


Forsiden av bind 14 viser gårdsmiljøet omkring Borge kirke.

Denne uka legges siste hånd på verket av bind 14 i bokverket "Gårder og slekter i Borge og Torsnes". Boka på over 700 sider er den største i serien. Dermed har forfatterne Karl Ottar Fjeld, Lars Ole Klavestad og Svein Åstrøm nådd nok en milepæl.

Boka omhandler de sentrale delene av Borge, med de de gamle storgårdene og maktsenterne Borge og Hunn som selve kjernen. Her er det mye spennende stoff om arkeologiske utgravninger, Borge kirke, livet på Hunnebunnen osv. Og ikke minst gir boka et dypdykk i mange av bygdas eldste slekter. Og her finnes en presentasjon av alle menneskene som har bodd i husene på Hunn og i Skjærviken. Foruten Borge og Hunn behandles gårdene Balterød, Pinnerød, Visur, Ophus og Kjølshunn fra middelalderen helt fram til i dag.

For min del føles dette bindet nærmest som et lite livsverk. Her er mye stoff jeg har samlet, systematisert og forsket i siden jeg var ti-elleve år. Boka handler om omgivelsene til stedet jeg vokste opp. På 1980- og 90-tallet intervjuet jeg alle de gamle menneskene i dette området. Det har vært gull verdt når en slik bok skal skrives.

Boka utgis på Gyldenstierne forlag i slutten av november.

23.10.2015


<< Tilbake | Skriv ut side