Foredrag om funksjonalismen under Litteraturfestivalen Ord i Grenseland lørdag 5. sept. kl. 16


Fredrikstad har mange interessante villaer fra 1930-tallet. Her fra Lykkeberg Foto: LOK.

Funksjonalismen i Fredrikstad, foredrag på Østfold Kunstsenter i Ferjestedsveien på Cicignon i Fredrikstad, lørdag 5. september kl. 16.

Forfatter, landskapsarkitekt og billedkunstner Lars Ole Klavestad forteller om nye arkitektoniske trender på 1930- og 50-tallet og hvordan de utartet seg i Fredrikstad. Bli med på en spennende visuell innføring i internasjonale strømninger og lokal arkitektur.

Foredraget henger sammen med åpningen av utstillingen "Under 40. Ung norsk arkitektur 2013", som åpner kl. 15. Utstillingen presenterer et utvalg arkitekter under 40 år og synliggjør deres interessefelt, arbeidsmetoder og produksjon. Hva kjennetegner generasjonen av unge, norske arkitekter, og hvordan posisjonerer de seg i det norske og internasjonale landskapet? Hvem er disse arkitektene, og hva er de opptatt av? På hvilke måter skaper og former de nytt og i hvilken grad vil de prege framtidens arkitektur?

Foredraget og utstillingen er en del av Litteraturfestivalen "Ord i grenseland".

Velkommen! Håper du kan ha lyst til å høre på - og se bilder av mange spennende funksjonalistiske bygninger i Fredrikstad.

Foredragets facebookside her.

Hjemmesiden til Østfold Kunstsenter her.

Hjemmesiden til "Ord i grenseland" her.

27.08.2015


<< Tilbake | Skriv ut side