Gyldenstierne forlag utvider

14 år etter stiftelsen av Gyldenstierne forlag as utvider vi nå virksomheten og utgir til sammen fire bøker denne høsten. Utgivelsen av bokverket «Gårder og slekter i Borge og Torsnes» er fremdeles forlagets storsatsning. I november kommer bind 12 som omhandler Torp nordre samt en del av Selbak.

Først har vi gleden av å kunne presentere lokal krim med den kjente detektiven Knut Gribb i hovedrollen. Utgivelsen er en aldri så liten sensasjon denne bokhøsten. Videre kommer Georg Apenes med en beretning om sin legendariske far, mens Leif Vestli og kunstneren Egil Torin Næsheim har skildret det overnaturlige slik det gamle bygdefolket opplevde det.

Nesten 30 år etter at Ragnar W. Otgard skrev historien om Gribb kommer den endelig i bokform – den hittil siste fortellingen om verdens lengstlevende detektiv, som siden 1908 har løst rundt 1600 mysterier! NRK-journalist Jørn Enger har ivret sterkt for å få utgitt dette ukjente manuskriptet. Gribb-ekspert Nils Nordberg har krydret den unike utgivelsen med etterordet «Døden i Smålenene».

En lektor med interesse for gamle festningsverk blir funnet drept i Gamlebyen i Fredrikstad. Sporene fører mesterdetektiven Knut Gribb og hans medhjelper Finn Jerven til det 300 år gamle Kongsten Fort og en underlig kjentmann av ubestemt årgang. Lag for lag blir fortets hemmelighet og ukjente og dramatiske hendelser fra 1945 avdekket. Boka gis ut under Litteraturfestivalen «Ord i grenseland» lørdag 7. september. Kl. 14 på Café Magenta i Gamlebyen forteller Nils Nordberg og Jørn Enger om den sensasjonelle utgivelsen. Boka selges i tusen nummererte eksemplarer.

Les mer på Gyldenstierne forlags hjemmeside.

30.08.2013


<< Tilbake | Skriv ut side