Guiding ved Solbergtårnet søndag (30. sept) 11.30 og 12.30.

I litt over 2 ½ år har Østfold fylkeskommune og kommunene Halden, Rygge, Råde og Moss jobbet sammen i Interreg-prosjektet Rekreative Ruter. Rekreative Ruter dreier seg i hovedsakelig om fylkets turstier for sykkel og vandring. Prosjektet jobber med tilrettelegging av stiene, utvikling av informasjonsknutepunkter, teknologisk utvikling og formidling av stiene. Mer informasjon om prosjektet finnes på http://www.rekreativeruter.eu.

Status nå er at stiene begynner å bli ferdig tilrettelagt, jobber nå med å digitalisere stiene og etablering av informasjonsknutepunkter. Senere i år vil det bli lansert en app til bruk når man vil vandre eller sykle på stiene. Nå i oktober vil de første informasjonsknutepunktene bli lansert.

Først ut er Solbergtårnet, som vil åpnes søndag 30. september 2012. De andre tre knutepunktene er Moss, Rygge og Halden. Prosjektet starter også nå en markedskampanje hvor man har valgt ut noen turer som man vil anbefale Østfoldingen til å gå eller sykle. Det er også laget en Facebook-side hvor man ønsker at publikum kan dele bilder og historier fra turene sine.

Program:
Kl. 10.00 Guidet sykkeltur fra Sarpsborg Sentrum til Solbergtårnet – Sarpsborg sykkelklubb vil guide dere gjennom turen i familietempo. Vi sykler fra Sarpsborg torg kl 1000. Møt opp i tide!
Kl. 11.00 Lars Corleone og fylkesvaraordfører Per Inge Bjerknes ønsker dere velkommen til Solbergtårnet.
Kl. 11.15 Tryllekunstner og sjonglør Johannes Lindrupsen
Kl. 11.30 Guiding ved Solbergtårnet med Lars Ole Klavestad
Kl. 1200 Gunnarstorp musikkorps
Kl. 12.30 Guiding ved Solbergtårnet med Lars Ole Klavestad

Kiosken vil være åpen mellom kl 1000-1700, og Sarpsborg sykkelsport tilbyr «fiks sykkelen på stedet». Representanter for Østfold fylkeskommune, Visit Fredrikstad og Hvaler og Visit Sarpsborg er også tilstede.

Se informasjon på Solbergtårnets facebookside her.

Mer informasjon om dette vil bli lagt ut på fredag på http://www.visitOslofjord.no/turer .

27.09.2012


<< Tilbake | Skriv ut side