Spennende utstilling på Nordiska Akvarellmuseet


Nostalgiske assosiasjoner i spennende kombinasjoner. Kunstneren Anu Tuominens utstilling er verdt et besøk (foto: LOK).

En tur til Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn på øya Tjørn i Bohuslän er alltid til stor inspirasjon.

Svært interessant, morsom, kreativ og nyskapende nostalisk er den pågående utstillingen med den finske kunstneren Anu Tuominen (f. 1961). Det er ingen akvarellutstilling, men en fabelaktig installasjonsutstilling hvor kunstneren gjennom lang tid har samlet dagligdagse gjenstander og sortert dem etter farger på svært spennende måter. Gjenstandene er gjerne slike jeg forbinder med vår besteforeldregenerasjon, den gang plast i allskens farger var på mote og det ble strikket etuier og briketter for det meste.

Utstillingen er vakkert laget og fremkaller minner og assosiasjoner på mange vis. De fargesterke gjenstandene er tematisk sammensatt, men i tillegg har Tuominen flettet inn sine nyskapende overraskelsesmomenter.

Utstillingen er åpen til 6. mai. Det er hennes første stor utstilling i Sverige. Nordiska Akvarellmuseet er et av de flotteste og mest interessante kunstgallerier jeg kan tenke meg. Anu Tuominens installasjoner kaller på alle sansene. Ta en vårtur til den svenske skjærgården, der fargene lyser opp det duse kystlandskapet.

17.03.2012


<< Tilbake | Skriv ut side