Kom deg ut-dagen og Kulturminnedagen


Øverst: Hunnebunnen er en helt spesiell plass innerst i den én mil lange Thorsøkilen. Foto: Widerøe 1950. Nederst: Solbergtårnet - et unikt formidlingssenter for kulturminnene i østfoldlandskapet, åpnet høsten 2010. Foto: LOK.

To søndager framover skal jeg være guide og historieforteller på tur. Bli med!

Søndag 4. september er det "Kom deg ut-dagen" i regi av Den Norske Turistforening. Da blir det tur rundt historiske Hunnebunnen i Borge. Frammøte ved Vispen i Skjærviken kl. 10.00. Ta med matpakke og bli med på en tur hvor du får høre om alt kurbad, fiskeoppdrett og Hunnebunnens helt spesielle historie gjennom flere tusen år. Turen går på ny tursti fra Vispen til stedet hvor Thorsøkilen bad en gang lå, og derfra gjennom skogen om Grimstad og Borge.

Søndag 11. september er det "Kulturminnedagen". Denne dagen vil Sarspborg kommune i samarbeid med historielagene, Østfoldmuseet og Østfold fylkeskommune arrangere tur til Solbergtårnet og Store Dal gravfelt i Skjeberg. Her kan du få et innblikk i Solbergtårnets tilblivelse og hva hvilken spennende historie stedet formidler. Årets tema for kulturminnedagen er "Skjulte skatter - spor i landskapet", og turen går derfor videre til det "gjemte" gravfeltet på Store Dal, som er et av norges største gravfelt, men også en av de best bevarte hemmelighetene.

Gratis veteranbuss blir satt opp fra Borgarsyssel Museum (12.00), men man kan også møte direkte ved Solbergtårnet (12.20). Bussen går videre Storedal gravfelt (13.20) og tilbake til Sarpsborg hvor det er omvisning på Olavsvollen og servering.

Vel møtt til begge arrangementer.

28.08.2011


<< Tilbake | Skriv ut side