Snurrealistiske kunstbøker ferdig trykket


Grafiker Bjarne Haukø (til h.) studerer fargeprøver av sidene i "Ta det for god fisk" sammen med trykkeren hos Møklegaards Trykkeri før siste trykkejustering (foto: LOK).

I dag, tirsdag, har den helt nye boka "Ta det for god fisk" og den redesignede utgaven av "Alle fugler små de er" gått i trykken. De blir riktig så flotte. Da er det bare å glede seg til 25. september.

Nedenfor er hva Fredriksstad Blads journalist Geir Løvli skriver i omtalen på baksiden av "Ta det for god fisk":

«Feel good-kunst» i tekst og strek

Lars Ole Klavestad scanner det norske språk, vrir og vrenger på dagligdagse begreper, og illustrerer det med en fargerik og særpreget strek. Det er hva han selv omtaler som snurrealisme; surrealisme på en snurr.

Den første snurrealistiske boka fra den allsidige Klavestads hånd tok sitt utgangspunkt i fuglelivet. Denne gangen har han dypdykket i fiskenes mystiske verden. Når vi tenker etter, er det mange kjente ord som ender med stavelsen -fisk. For ikke å snakke om at for eksempel barnål også kan være en hittil ukjent åleart. Likevel styrer Klavestad langt unna de flaue ordspillene. Hans underfundige humor er gjennomtenkt og konsekvent utført både i tekst og strek.

Kunstverkene – for det er hva dette er – gir deg umiddelbart en god følelse hva farvevalg og visuell utforming angår. Når du så leser tekstene som hører til hvert motiv, humrer du over oppfinnsomheten. Og da er opphavsmannen tilfreds. I filmens verden snakker man om «feel good movies». Klavestad lager «feel good-kunst» der ord og bilde er nøye integrert.

24.08.2010


<< Tilbake | Skriv ut side