NM sprint i orientering på gode kart


Idylliske Brevik i Telemark er nærmest som en liten sørlandsby å regne. I smale smug mellom gamle trehus utkjempes i helgen kampen om kongepokalene i orientering.

Lørdag 29. august går norgesmesterskapet i sprintorientering av stabelen i Brevik utenfor Porsgrunn. Landets beste orienteringsløpere har nettopp kommet hjem fra verdensmesterskapet i Ungarn og skal i helgen kjempe om nye trofeer.

Undertegnede har tegnet kartene til mesterskapet. Det har i den forbindelsen blitt utarbeidet til sammen fem sprintkart over Brevik-området. De bærer navnene Sætreåsen, Trosvik-Øya, Pølseåsen og Furulund. I tillegg er det et større kart som dekker hele området.

Arbeidet med kartene ble utført i vår og sommer - med justeringer inntil for et par uker siden. Ettersom det i sprint-orientering kun dreier seg om ørsmå tidsdifferanser stiller denne typen kart høye krav til nøyaktighet og til riktig bruk av kartnormen.

Brevik er et ypperlig sted for sprint-orientering med gamle hus, trapper, smug, høydeforskjeller og litt skog. Løpet arrangeres av Porsgrunn orienteringslag.

28.08.2009


<< Tilbake | Skriv ut side