Noen billedlige skildringer fra Borge

"Snurrealismen" oppsto i sin tid som en motsats til mine pennetegninger - rett og slett fordi jeg hadde lyst til å tegne noe annet enn hus, og landskap, og fordi jeg hadde lyst til å leke litt med min egen kreativitet. Likevel har jeg holdt den gode, gamle tegneteknikken vedlike og lager stadig vekk skisser, pennetegninger og akvareller av hus, uthus, mennesker, dyr og trær som jeg oppfatter som interessante.

Hvert år illustreres et nytt bind av "Gårder og slekter i Borge og Torsnes" med 20-30 nye tegninger fra kulturmiljøer i Borge. Å få publisert sine tegninger i et bokverk som dette har selvsagt gjort at jeg har utviklet meg mye som tegner, og at jeg stiller høye krav til illustrasjonene. Ved hjelp av pennen kan man få fram stemninger i et motiv som ikke et fotografiapparat kan få til. En god ballanse av gamle bilder, tegninger og kart bidrar dermed til å illustrere bøkene på en vellykket måte.

I forbindelse med at bind 9 snart går i trykken, har jeg lyst til å vise noen tegninger som er laget i forbindelse med årets bok. De fire bildene viser Fredheim på Begby, Gansrød gård, sjøbuene i Gansrødbukta og plassen Kroken ved Nybøle.

29.10.2008


<< Tilbake | Skriv ut side