Kulturhistorisk turkart over Torsnes ferdig


Endelig kan lokalbefolkning og turgåere boltre seg på et eget kulturhistorisk turkart over Torsnes. Foran den staselige Næs herregård er karttegneren sammen med Øyvind Larsen og Ottar Weel fra Torsnes lokalsamfunn.

Etter å ha hatt et kulturhistorisk turkart over Torsnes i tankene i flere år, kan endelig Torsnes lokalsamfunn og Fredrikstad Skiklubb vise fram produktet.

Kartet dekker hele tidligere Torsnes kommune og har en sammenhengende kystlinje på 2,5 mil. Dette er et fantastisk turområde med gamle husmannsplasser, stenbrudd, kulturlandskap, naturreservater, svaberg og strender. Til sammen er det beskrevet 100 severdigheter i form av fornminner, kulturminner, rare stedsnavn, jettegryter, store trær med mer. Målet er å få folk til å bli bedre kjent med området, komme i bedre form og oppsøke nye, spennende turmål.

I Torsnes vil kartet bli delt ut gratis til alle husstandene, men det vil også bli lagt ut for salg bl.a. på butikken i Torsnes, Bevø camping, i FB og på Skihytta.

Undertegnede har stått for registreringer, kartografi, tekst og illustrasjoner - i et utmerket samarbeid med Torsnes lokalsamfunn, grunneierne og FSK. Ut på tur! Dette er det fjerde kartet i rekken av kulturhistoriske kart rundt Fredrikstad.

03.06.2008


<< Tilbake | Skriv ut side