Tur på Hunnfeltet 30. mars


Utsnitt av et av landets flotteste fornminneområder - stenringene på Hunn. Vil du høre historien - bli med på tur. (ill.: LOK)

Over 70 historieinteresserte mennesker var med på turen... Svært inspirerende å se at så mange hadde lyst til å oppleve dette fantastiske kulturminneområdet!

Forhåndsreportasje: Helgen etter påske blir det anledning til å bli med på tur for å oppleve historien om et av norges flotteste fornminneområder - Hunnfeltet. Turen er i regi av Fredrikstad Turlags tur- og kulturavdeling.

Sakset fra Fredrikstad turlags program: Vi blir guidet gjennom de mange kjente fornminnene på Hunn, hvor vi bl.a. får kunnskap om de arkeologiske utgravningene, stenringene, oldtidsveien, bygdeborgen på Ravneberget, det forsvunne Thorsøkilens bad og det store slaget ved Hunnebunnen i 1660. Rast på Ravneberget med praktfull utsikt. Turguide er landskapsarkitekt og lokalhistoriker Lars Ole Klavestad. Turen tar ca 3 timer og passer for folk flest.

Oppmøte på P-plassen ved Hunnfeltet (stenringene) i Skjærviken kl. 11.00. Kontaktperson: Mette Myhrbraaten, mobil 913 52 443.

Så du er hjertelig velkommen!

14.03.2008


<< Tilbake | Skriv ut side