Fornminner som kunst i landskapet 4. mars


Stenskipet på Blomsholm utenfor Strömstad er en av de vakreste fornminnene som finnes i vårt distrikt. Med sine 42 meter og 49 stener er det en fantastisk skulptur i landskapet. Trolig er det bygd som en grav under jernalderen (foto: LOK).

Mange av våre fornminner kan framtone seg som vakker kunst i landskapet. Herdet av tidens tann, vær og vind - fremstår de som de reneste skulpturene i kulturlandskapet. Merkelige bautastener, stensetninger formet som skip, enorme gravhauger, hellekister og labyrinter. Og ikke minst helleristningene - som skaper mytiske stemninger i soloppgangen og tåkelandskapet.

Tirsdag 4. mars blir det lysbildeforedrag om fornminnene som kunst i landskapet, da Årum lokalsamfunn avholder møte på Årum skole kl. 18. Vi besøker den vakreste oldtidskunsten rundt Oslofjorden - fra helleristningene i Tanum i øst til de vakre gravrøysene på Mølen i Brunlanes i vest.

Det blir en reise i bilder og årstider til det vakre stenskipet på Blomsholm ved Strömstad, via stenringene på Hunn, de store eketrærne i Råde og Rygge - til de store skipsgravene i Vestfold. Her finnes fantastiske reisemål og opplevelser innen kort rekkevidde - men som de færreste av oss faktisk har besøkt.

01.03.2008


<< Tilbake | Skriv ut side