Et mangfoldig år går mot slutten


Utsikt fra atelieret ved vollgravene.

Et år er snart over. På tirsdag kan vi alle signere med 2008. Tiden går framover – enten man vil det eller ei.

2007 har vært begivenhetsrikt på mange måter. Sommeren 2006 fant jeg ut at jeg ville ta litt tid i tenkeboksen – hva skal framtiden brukes til? Etter å ha vært i en lærerik jobb hos Per André Hansen landskapsarkitekter as siden jeg var ferdig å studere i 1999 – fikk jeg gradvis lyst til bruke mer tid på andre sysler. Etter et halvt år i permisjon bestemte jeg meg for å satse på egenhånd. En kombinasjon av å være kunstner, karttegner, forfatter og sin egen herre som landskapsarkitekt måtte jo være fint og fritt. Fra 1. januar 2007 var dermed KLAVESTAD kunst kart landskap et faktum. Oppgavene var mange nok til å livberge seg på en god måte.

Samtidig fikk jeg forespørsel om en 50% stilling hos fylkeskonservatoren i Østfold. Å jobbe med vern, planlegging og utvikling av den nye kulturhistoriske rasteplassen på Solberg i Skjeberg, var noe jeg vanskelig kunne takke nei til. Å arbeide med Østfolds kulturminner var jo noe jeg hadde drømt om siden jeg var liten. Fra 5. mars fikk jeg altså også tilhold der. Det er fint å være i et fagmiljø hvor jeg føler jeg både har mye å hente og tilføre.

Og så har året rullet… Snurrealismen har nådd nye høyder. Jeg må innrømme at jeg var veldig spent foran min første separatutstilling ”På en snurr” i Galleri Clara i Gamlebyen i september. Ville det komme noen? Hvordan ville responsen på bildene være? Ville det bli noe salg? Jeg hadde drømt – og håpet, men man vet jo aldri i den bransjen. Med fullstappet hus på vernissasjen ga jo visse indikasjoner. Etter fire helger var alle bildene solgt – og drømmen var gått i oppfyllelse.

1. desember ble bind 8 av Gårder og slekter i Borge og Torsnes lansert. Samarbeidet med Karl Ottar Fjeld og Svein Åstrøm er utrolig. Det er like morsomt å utgi ny historie på Gyldenstierne forlag hvert år. Når bind 9 kommer i 2008 er det gårdene rundt Begby og Ulfeng som står for tur.

Av andre oppdrag i 2007 har det vært utarbeidelse av kulturhistorisk turkart over Engelsviken og Manstad sammen med lokalsamfunnsutvalgene og Fredrikstad Skiklubb. I 2008 kommer et lignende kart over Torsnes – det fjerde i serien. Videre lagde jeg kartet som ble benyttet til Blodslitet i Fredrikstadmarka, og er også i gang med blodslitkartet 2008 over Ulvedalen i Onsøy. Stedsanalyser, noen landskapsarkitektoniske oppdrag og historiske artikler i ulike publikasjoner har det også blitt, samt en del foredrag og lokalhistoriske turer.

Mangfoldigheten er morsom. Drar man nytte av det man kan i ulike sammenhenger – får man også mye fin fritid…

GODT NYTT ÅR!

28.12.2007


<< Tilbake | Skriv ut side