En akvarellmaler av de store


Et nedlagt industrilokale huser Lars Lerins utstilling på Laxholmen i Munkfors. Her kan man oppleve akvarellkunst av sjeldne dimensjoner (foto: LOK).

Den svenske akvarellmaleren Lars Lerin har de senere årene blitt en av mine absolutte favorittkunstnere. I pinsen gikk turen til hans hjemsted Munkfors i Värmland for å beskue hans mange verker.

I 2005 åpnet Lerin en stor permanent utstilling i et nedlagt industrilokale - hvor hans kunst virkelig er i sitt rette element. Lerin behersker akvarellteknikken på en måte som ingen andre er i nærheten av. På store ark, med bred pensel og med en lag-på-lag-teknikk fanger han inn forfalne bygningsmiljøer og fraflyttede hus med fantastiske stemningsbilder. Foruten å fange inn det forgagne komponerer han motivene på en helt egen måte der tekst, innramminger og flere bilder som spiller på lag - utgjør en helhet.

I tillegg til til sine akvareller har han også rukket å utgi nærmere 40 bøker på de siste 25 årene. Titler som "Hâr slutar allmän väg" og "Det tysta köket" avspeiler absolutt hans kunst.

Et besøk på Laxholmen i Munkfors er å anbefale for alle som interessert i akvarellkunst. Lars Lerin har med dette vist at akvarell på ingen måte står tilbake for andre teknikker. I alle fall fikk jeg lyst til å dra rett hjem å ta fram papir, pensler, vann og maling.

29.05.2007


<< Tilbake | Skriv ut side