Heia, heia Fredriksta-a


Fredrikstad i ekstase etter cupfinalen 12. september (alle foto: LOK)

Fredrikstad by sto nærmest på hodet søndag kveld da byens fotballhelter vendte tilbake til Plankebyen. Byens gater var fylt til randen. Som 11-åring husker jeg vi sto å så Per Egil Ahlsen spilte trommer baklengs i fakkeltoget. Pateriotismen i verdens beste by var ikke noe dårligere i går.

Men helgen har for min del også vært mer. Foruten utstilling i Sarpsborg har vi nå lagt siste hånden på verket av bind 7 av "Gårder og slekter i Borge og Torsnes". Etter har jobbing den siste tiden, er det siste punktumet for de 470 sidene satt i dag. Det vil si at boka er klar for salg i månedskiftet november-desember.

I tillegg har Borge og Torsnes historielags årbok "Åbygge" denne helgen blitt klargjort for trykking. Her bidrar jeg denne gangen med en lang artikkel som omhandler 75 ulike inskripsjoner og kunstverk som er hugget inn i fjell og stener rundt om i Borge - og som er ukjente for de fleste.

Så nå er det bare å glede seg til at produktene foreligger i bokhandelen. De neste dagene skal jeg bruke til å legge siste finpuss på bildene som skal stilles ut på Atelier Skåra fra søndag den 26. november.

13.11.2006


<< Tilbake | Skriv ut side