Kulturhistorisk turkart over Fredrikstadmarka snart klart


Over ser du forsiden på det nye kulturhistoriske turkartet over Fredrikstadmarka. Muligens vil flere lokalsamfunn stå som medutgivere når kartet går i trykken.

På oppdrag fra Trara lokalsamfunn og Fredrikstad Skiklubb har jeg de to siste årene arbeidet med et kulturhistorisk turkart over Fredrikstadmarka. Tilsammen er det gitt en detaljert beskrivelse av nøyaktig 100 kulturminner, naturminner, rasteplasser, utsiktspunkter og andre severdigheter i marka.

Målet er at flest mulig skal komme seg ut i naturen og bli bedre kjent i nærområdet sitt. Kartet er bygget over samme lest som Gressvikmarka-kartet fra 2003 og inneholder en rekke illustrasjoner, stednavn, løypeopplysninger og historie. Det burde være et "must" å ha for enhver bruker av marka.

Tirsdag 9. mai ble kartet presentert på et møte på Trara skole. Her var også representanter fra Cicignon-, Lisleby-, Trosvik- og Ambjørnrød lokalsamfunn tilstede for å vurdere om de ville delta som utgivere. Prøvetrykket ble godt mottatt, og trolig vil det ferdige opplaget foreligge i slutten av august. Muligens vil presentasjonen bli lagt til Friluftslivets dag 3. september.

09.05.2006


<< Tilbake | Skriv ut side