Biografi og kontaktinfo

Lars Ole Klavestad er født i 1973 og vokst opp i Borge. Han bor og arbeider i dag i Fredrikstad. Klavestad har 5-årig utdannelse som landskapsarkitekt ved Institutt for landskapsplanlegging ved NLH. Som billedkunstner har han utviklet et helt spesielt formspråk og et fornøyelig og underfundig univers av figurer med menneskelige og dyreaktige trekk. Bildene har slått svært godt an og stilen har med årene fått betegnelsen "snurrealisme" på grunn av sine lett gjenkjennelige figurer og teknikk. Fargebruk og fantasi gir figurene egenart. Morsomme og uttrykksfulle titler er en viktig del av selve kunstverkene, og de særegne bildene har vært svært populære de stedene de har blitt stilt ut. Teknikken er hovedsakelig akvarell, men med en presisjon som gjør at bildene ofte minner om trykk. Likevel er hvert enkelt bilde unikt. En viktig målsetning med bildene hans er at folk skal bli i godt humør av å se på dem og fundere over deres uttrykk. Han har hatt en rekke utstillinger med meget god respons, bl.a. på Soli Brug, Rød herregård og Ringebu prestegård. Han har forøvrig også illustrert en rekke bøker og publikasjoner med sine strektegninger og akvareller av bygningsmiljøer og kulturlandskap.

Lars Ole Klavestad er en allsidig person og den kreative hjernehalvdelen er så godt som alltid i funksjon. Fra mars 2007 har han vært ansatt som rådgiver hos Fylkeskonservatoren i Østfold i 50% stilling der han arbeider med kulturminnevern. Gjennom denne jobben har han bl.a. hatt ansvaret for utarbeidelsen av den kulturhistoriske formidlingen ved Solbergtårnet i Skjeberg. Den resterende tiden driver han KLAVESTAD kunst kart landskap og tar på seg oppdrag innen disse fagfeltene, samt skriving og illustrasjon. I perioden 1999-2007 var han ansatt hos Per André Hansen landskapsarkitekter as og arbeidet med landskaps- og arealplanlegging.

Han var tidlig ute med sitt kreative virke og vant blant annet ”Barnas Humorbiennale” som 13-åring. Hver helg har han også en egen spalte "Biologisk Mangfold" på baksiden av Fredriksstad Blad - hvor det på snurrealistisk vis gjennom bilde og tekst fabuleres rundt forunderlige dyr. Arbeidet med språkets biologiske mangfold har resultert i de tre bøkene "Alle fugler små de er" (2009), "Ta det for god fisk" (2010) og "Dyrene på ordkloden" (2011). Klavestad har også tegnet over 100 orienterings- og turkart, samt vært forfatter av en rekke bøker og artikler både innen faglitteratur og innen den humoristiske sjangeren. Hver lørdag i perioden 2008-2015 har han hatt en egen kunstnerisk epistel i Fredriksstad Blad under vignetten "Biologisk Mangfold".

I samarbeid med Karl Ottar Fjeld og Svein Åstrøm har han vært med på å utgi 14 omfattende bind av bokverket "Gårder og slekter i Borge og Torsnes" på deres eget Gyldenstierne forlag. Høsten 2014 ble også hans bok "Arkitekturen i Fredrikstad" gitt ut. Den ble blant annet beæret med Østfold Historielags bokpris og Litteraturprisen fra Fredrik Halvorsens legat. Høsten 2016 kom oppfølgeren "Fra Fredagshølet til Isegran" - boka om de 500 mest kuriøse stedsnavnene i Fredrikstad, Hvaler og Råde. Boka ble på kort tid tidenes mest solgte bok hos lokale bokhandlere. Klavestad har et brennende engasjement for å bevare og dokumentere helhetene i det historiske kulturlandskapet, og for det å kunne utvikle fremtiden på bakgrunn av de ulike steders særegne historie.

Adresse: General Ohmes vei 24, 1630 Gamle Fredrikstad
Telefon: 69320284(p)/ 97036652(m)
E-post: lars.ole@klavestad.com


<< Tilbake | Skriv ut side